29 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete yayınlanan İş Güvenliği Uzmanı, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri kapsamında "İş Yeri İş Güvenlik Uzmanının Çalışma Saatleri" hesaplaması kanuna göre yapılmaktadır.
İş yeri içinde uyulması gereken kurallar ve sorumluluklar, güvenlik politikaları, yasal düzenlemeler, iş yönetmelik hazırlanması ve OSGB hakkında tüm Danışmanlık hizmetleri firmamız tarafından sunulmaktadır.
İşyeri hekimleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaya sahip olan hekimlerdir. İşyerlerinde sağlık ve güvenliği artırmaya yönelik getirilen uluslararası standartlardaki kanun ve düzenlemelere uygunluk sağlamak için iş güvenliği uzmanları ile beraber çalışırlar.
İş Güvenliği Uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak için eğitim alan kişilere denmektedir. Üniversitelerin kimya ve fizik bölümünden mezun olmuş olan kişiler, teknik öğretmenler, İş Sağlığı ve Güvenliği mezunları İş Güvenliği Uzmanı olarak görev alabilirler.
Sağlık Personellerimiz iş yeri çalışanların daha önceden geçirilmiş, geçirilen ya da oluşabilecek hastalıkların iş güvenliği koşullarında incelenmesini sağlayarak sağlık risklerinin önüne geçer.
İşletmenin tehlike grubuna ve çalışan sayısına göre gerekli iş yeri sağlık hizmetleri kapsamında hekim sayısını hesaplayıp, görevlendirme ve iş muayeneleri hizmetlerimiz kapsamında yer almaktadır.
Doğal afetler, yangın, kimyasal ya da basınçlı kapların patlaması, sabotaj, terör saldırısı gibi durumlarda işyeri bireylerinin alması gereken tedbirler zincirinin neler olmasının anlatılması, planlanması ve ilgili tatbikatların yapılmasına “Acil Durum Planı” diyoruz.
İşyeri Risk değerlendirmesi bütün operasyonlarda riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğine karar vermektir. Sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların birleşimidir.